söndag, augusti 14, 2005

Fångad av en stormvind? Not so much

Jag hatar schlager. Varför är det så populärt? Why God, why, har schlager fått en revival och blivit accepterat och halvtrendigt? Me no understand. Schlager är så klämkäckt och...äckligt. (Säger hon hånfullt, hon som är en sucker for Max Martin junk t.ex.)

Majoritetens vilja vinner, så igår hamnade vi i schlagermusikens högborg. Tre våningar och ingenstans en schlagerfri zon. Stig åt sidan pysen, mamma ska fram till baren, måste ha sprit. Diggiloo diggiley. Dricka hjälpte inte, trumhinnorna värkte ändå - det var psykosomatiskt.

Jag förstår varför grabbsen i vårt sällskap ville gå dit. Det fanns ju bara tjejer där! Killarna på stället var också tjejer. De hade något glittrigt och lyriskt i blicken där de studsade omkring på dansgolvet. J'aime, j'aime la vie. Oh, for fucks sake. De såg ut som lyckliga små Care bears, sånadär björnar med hjärtan och blommor på magen, ni vet. Bumbibjörnarna.

Jag blev bara så fruktansvärt avtänd! Jag vill ha en riktig bamsing till björn. Som gillar rock och lufsar i skogen. Ingen pastellfärgad schlagerbjörn. Så jag vaknade på hemmaplan i morse, mer singel än någonsin. Och faktiskt nästan lättad.

4 Comments:

Anonymous Jonte said...

Bara berätta att du har fått en ny läsare! Jag kommer att kika in fortsättningsvis och följa utvecklingen.

Var riktigt kul att läsa din Blogg och har skrattat ljudligt.
Tura att man hittar "guldkorn" som piggar upp....

12:54 em  
Anonymous Haddock said...

Det är ju iofs sant att tjejerna ibland finns på ställen som Golden Hits... har allvarligt övervägt om man kan ha öronpluggar. Men istället resonerat mig fram till att det nog inte är värt det; jag menar hon kan ju få för sig att börja spela schlagers hemma... hos mig! Tanken kan få en att krypa ihop i fosterställning i ett hörn och allvarligt överväga celibat.

4:09 em  
Blogger puffen said...

Äh, det var ju bara EN kväll. Själv är man lyckligt lottad och bor mitt emot ett sådant ställe. Varje helg har jag ett ofrivilligt schlagerdisco på mitt rum eftersom ljudet är så högt, det är lidande på en helt ny nivå.

9:34 em  
Blogger Ina said...

åh, my god. Jag förstår dig jag förstår dig jag förstår dig.

Tacka din lyckiga stjärna att du inte fick med dig en schalgernörd hem. *puh*. En bra uppfinning vore kanhända anti-schlager spray. Jag skulle bli storkonsument.

12:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home