måndag, september 05, 2005

3 goa äppelbitar

Ze apfel was fan-fuckin-tastic. Gjorde givetvis alla klassiska turistgrejor...Men det är vissa stunder som stannar, som man alltid kommer att minnas. Jag ger er tre stycken heta äppelbitar, tre ljuvliga tillfällen som alla inkluderar soundtrack;

1. Att lyssna på det fantastiska bandet Cafe Wha? på klubben med samma namn. Magiskt. Jag blev rörd till tårar vid ett par tillfällen. Har sett en ansenlig mängd konserter, men tårar har inget band framkallat förut. Det kan ju ha varit en touch av jetlag och 3 pitchers Sangria - men jag tror faktiskt inte det.

2. Promenad i Central Park, sista dagen. Trötta fötter och övertrasserade konton. Plötsligt hör vi musik och hittar en trubadur som står där vid sjön. Vi sätter oss i skuggan av ett träd och lyssnar. Han kör mest countrylåtar och ändå är det en nästan frireligiös upplevelse.

3. CBGB. Institutionen CBGB som kanske eller kanske inte ska stängas. (Ryktas förresten om att Starbuck's ska ta över lokalen - snacka om tragisk symbolik) Som alltid då förväntningarna är högt satta, är det svårt för verkligheten att matcha. Punkbandet med kvinnlig sångerska var crap och lokalen...den är ju ärligt talat ungefär lika imponerande som Anchor här hemma. Fast det är klart, historiens vingslag kändes. Som knytnävsslag i magen.

4 Comments:

Blogger En svensk Bridget said...

Ååh I envy you. Jag vill OCKSÅ åka till NY. Ska vi byta? Du tar A och jag tar din resa? (eller neej, jag kan nog inte leva utan A när jag tänker efter men ändå guud vad avundsjuk jag är på dig)

9:29 fm  
Blogger Yrvaken said...

The good ol' NYC!
Hälsade du inte på några av ekorrarna i central park? =)

9:38 fm  
Blogger Sniff said...

Selfklaart. Skrek "tjockis" efter dem (mycket fetare än svenska korrar)

7:55 em  
Blogger åsa said...

Tack för hotellrecensionen, verkar klart lovande. Jag packar nog med flipflopsen för viss noja dras även jag med!

6:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home