lördag, september 10, 2005

Gomorron Sverige

Virtanen skulle visst vara med i Gomorron Sverige. Var det idag, eller? Hade tänkt försöka stiga upp kvart i nio, men kunde inte riktigt förmå mig att ställa klockan igår. Visste förresten inte att det fanns fortfarande?! Gomorron Sverige. En klassiker.

Jag minns väldigt tydligt då jag senast skulle kolla på Gomorron Sverige. Jag var ung. Pappa stod i köket och fixade mackor. Kaffebryggaren puttrade och det luktade gott, tryggt kaffe i hela huset. Slog förväntansfull på TV:n.

Men!? Det enda som visades var dendär runda klockan som de visar mellan programmen. Och en text som sa något i stil med "Gomorron Sverige utgår på grund av mordet på Olof Palme. Extra nyhetssändning 09.00". Jag hade ingen koll på politik då (heller), men var ändå rätt säker på att Olof Palme borde vara vid liv.

- Är Olof Palme död? frågade jag pappa
- Nää han lever nog, svarade pappa med ett skratt
- Han är död!
- Nej, nej.
- Men det står ju här på TVn att han blivit mördad!
- Va i helv...?!
Pappa ångade in i vardagsrummet, läste med egna ögon och ropade sedan på min mamma som också kom springande. Sedan satt vi som klistrade framför nyhetssändingen. Syrran och jag var tvungna att vara tysta.
- TYST!!!!

Jag var mest ledsen över att missa Gomorron Sverige.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hi, I really enjoyed surfing around your blog!

I have a Charles Rennie Mackintosh
website. It is dedicated to covering Charles Rennie Mackintosh related stuff.
Please visit if you get time :-)

12:21 em  
Anonymous Anonym said...

Det är faktist mitt starkaste minne av Olof Palmes död också. Gomorron sverige utgick. Och så var man tvungen att vara tyst, fast de bara sa samma sak på nyheterna hela tiden om och om igen.

1:43 em  
Blogger Snurre said...

Hmmm...
Jag tror att de allra flesta kommer ihåg EXAKT vad de gjorde den morgonen eller dagen.
Kusligt!

//S

2:13 em  
Anonymous Anonym said...

var precis likadant för mig.
minns att jag och brossan var uppe först för att se gomorron sverige, var ju enda gången i veckan dom visade tecknat, och hade dom några roliga hjul och nåt flummigt labyrintspel i silver, men nej nej olof palme hade ju dött...shit inget tecknat

1:23 fm  
Anonymous Kattz said...

*s* Tänk jag har precis för mig att det var _jag_ som gjorde upptäckten den morgonen framför tv´n, inte du ;). Och jag har inte nåt minne av att vi skulle vara tysta *asg*.
Glasklart minne.

9:45 em  
Blogger Sniff said...

Haha...hördudu söstra mi! För en gångs skull tror jag nog att du supit till dig en felaktig version av denna morgon. JAG slog på TVn.

...Och att vi inte skulle vara tysta?! Självklart skulle vi vara det. Tysta skulle vi ju för övrigt vara så ofta att man knappt visste om vi hette "TYST!!" eller våra egna namn. *garv* (Kvällsnyheterna varje kväll, need I say more...)

9:55 em  
Anonymous Anonym said...

Precis det där minnet har jag oxå! Jag kommer ihåg hur otroligt ledsen jag blev över att missa godmorgon sverige.. Redan då i 7 års ålder var man ytlig.. :)

12:09 em  
Blogger kit lizette said...

Jag har inget minne av vad jag gjorde da?
Hjalp. Alla vet tydligen utom jag? Eller sa var det sa att i min totalt opolitska familj sa sades det inte mycket om det.

neeej, sa kan det inte ha varit.

Varfor minns jag inte det? Jobbigt.

Jag gillar din blogg forresten, du skriver bra.

Ha det bar alla darute.
Kitlizette

3:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home