torsdag, september 29, 2005

Grannens douuug

Grannens hund gillar inte att vara ensam. Det är en stor hund, tänk minielefant. Och då den ylar låter den ungefär som skadskjuten tjur. Wöööuuuuuuuu! Woff! WåååooooO! *tystnad* NnNnouuuuu! Det är svårt att sova till oregelbundna ljud. När han och kylskåpet kör en trudelutt i kanon då är det inte nådigt.

Jag övervägde att klaga (på hunden alltså). Men jag hatar gnällkärringar. Jag tänker fan inte falla ner i klagoträsket bara för att jag (snart) är 30+ och "får mig för sällan". Så jag brukar sätta kudden över huvudet och räkna får istället. Fula jävlar med små pungar.

Så en dag satt det en lapp i trapphuset. Upprört brev från grannen. Någon hade klagat på hunden via HSB. It wasn't me!! Han skrev att han håller på att träna hunden att vara ensam. Med lagom lyckat resultat so far skulle jag vilja inflika.

Varje gång jag möter grannen (grrMUMS! en 10-poängare inkl. pizzaracer) i trapphuset nu efter att brevet kom upp, så känner jag mig fruktansvärt skyldig. Försöker le avslappnat men allt jag presterar är ett sågleende.

Det känns som om han tror att det var jag som klagade (eftersom jag bor närmast) och därför känner jag mig skyldig. Go figure. Häromdagen då jag kom hem stod en skåpbil utanför hans lägenhet. Då tänkte jag "Nej fan nu flyttar han och det är mitt fel".
Den logiken, ni!

6 Comments:

Blogger The Pale Green Woman said...

möjligen är jag inte representativ för alla övriga hundägare, men jag skulle bli himla glad om någon berättade för mig att min hund väsnades när jag var ute!

9:13 em  
Blogger Jasmin said...

Jag skulle vilja diskuterar lite varför du räknar just fula småpungade får.
En drängkarl som kommit till korta..?

9:35 em  
Blogger Ina said...

Skulle han flytta då?

Annars kan du ju erbjuda dig att hjälpa till. En bra anledning att ringa till honom "nu känner sig vovven ensam igen. ska jag titta till honom lite". och så blir det värsta romansen.

9:59 em  
Anonymous Kattz..såklart said...

Tillåt mig skratta, ensamhetsträna borde man göra då hunden är valp. Och skiter det sig då ja då får man börja om från början. Att lämna hundstackarn ensam flere timmar i stöten är inte att ensamhetsträna. Be hnm läs en bok i ämnet eller nåt. För f****n!!
Det är en mkt ståtlig stor _vuxen_ hund han har...en GD om jag inte misstar mig.
Ojoj..men ägaren är ju grym.."mummmmms filibabba".
Det är säkert grabben i grannhuset som klagat och den äldre herremannen 1km därifrån. De var ju inte så stormförtjusta i ylet den morgonen vi var där =).
Du...se till att inte sabba bort din blogg flere ggr. Det är min ljuspunkt på morgonen!!
Kraaaaamar..

10:09 em  
Blogger vandrarvild said...

erbjud dig att passa hunden lite då och då då, om grannen nu är så snygg... Det hade jag LÄTT gjort, jag älskar hundar. Snygga killar är väl nte så tokigt det heller. Kom igen, gör det, fatta vilka bloggar det kan bli. Feed us with your life!

10:24 em  
Blogger nickel said...

*s* nu är det du som hamnar i hundhatarhelvetet ;)

9:07 fm  

Skicka en kommentar

<< Home