tisdag, oktober 25, 2005

B+

Gav blod idag, första gången. Då var man plötsligt inte så kaxig. Råkade göra misstaget att kasta en blick på aset till nål som satt fast i armen på blodgivaren närmast mig. Gaah! Varför inte trycka in en trädgårdsslang på en gång....

Det var också en cool känsla. Människor from all walks of life samlade i ett osjälviskt, medmänskligt syfte där i blodbussen. Några gamla, några unga. Några kontorsråttor och några arbetare. Blev rörd över att se hur solidariska människor faktiskt är. Trots att jag var så nervös att jag nästan sket på mig så tvingade jag mig själv att bita ihop och stanna kvar. And I have the scars (the lilla prick i armvecket) to prove it.

5 Comments:

Anonymous Kattz said...

Så de lät dig ge blod trots tatueringen? Borde oxå gå...*suck* ligger ju alltid så högt i Hb. Om ngn vecka får du väl ett trevligt brev på posten om du duger som blodgivare =).

10:09 fm  
Anonymous Björn said...

Angående tatuering:

Är tatueringen "nygjord"? Jag har för mig att de har en karenstid på mellan ett halvår och ett år beroende på vad det är för mickel man sysslat med i kroppen. Säkerligen spelar det också in vart man ger blod för jag har för mig att de på vissa centraler är extra noga (av för mig okänd anledning).
Tufft att du vågade dock. Eloge till dig! Själv ger jag blod när jag kan men det har inte varit möjligt nu under en tid (diverse kroppsutsmyckning..).

Är en nyligen tillkommen läsare av din blogg. *tummenupp*

Tjosan!

11:48 fm  
Blogger A Dorabel said...

Åh va modig du är! Jag har länge velat gå och ge blod, men är livrädd. Främst för att jag är säker på att jag ska svimma, det har hänt förr, varför inte i en blodbuss liksom. Men någon dag ska jag utrusta mig med mod, något blodsockerhöjande och gå iväg och göra my good deed for the day.

2:35 em  
Blogger Sniff said...

Tatueringen är gammal och karensen är bara 6 månader."Testlämnade" tre rör i somras så jag är approved.

Innan man lämnar fyller man varje gång i ett formulär. En av frågorna på formuläret är "Har du haft nya sexpartners det senaste halvåret" Hmmm....DEN kan bli lite jobbig i längden :-) Om man fortsätter vara singel.

7:38 em  
Blogger Snurre said...

Du är numera min hjälte!

12:07 fm  

Skicka en kommentar

<< Home