lördag, oktober 08, 2005

Morot/Palsternacka/Kålrot

Solen skiner och naturen är en explosion av fantastiska färger. Har ni sett löven? Har ni kännt hur gott det doftar? Fallna löv och vått gräs. Det är familjeväder på nåt vis. En perfekt bakgrund för barnvagnsrullande och handhållande. För att rasta hunden, för gemensamt jobb i trädgården medan middagen fixar sig själv i ugnen. Det är väder för att lyssna på P3 och gunga gungstol, medan solen värmer trägolvet.

Fast jag tänker ju på jobbet. På allt som inte hunnits med i veckan och på det som måste fixas i helgen. Det är ovälkomna tankar som tränger sig på, invaderar.

Tänker på hur det kunde ha varit och hur det är. Med hjärtat. Det är sorgsna tankar.

Jag vill bara ligga på min grå filtsoffa i min lilla singeletta och stirra i taket. Orkar inte vara stark idag, så jag unnar mig att vara liten och trött och besviken. Någon timme i alla fall. Tänker strunta i familjevädret och imitera grönsak istället. Kan sträcka mig till att vara någon sopprot kanske, för att matcha höstsäsongen. Ms Carrot - orange av självömkan.

6 Comments:

Anonymous Haddock said...

Inte leka grönsak nu Sniff. Vi gillar dig som du är. Skit i jobbet och gå ut i solen.

1:39 em  
Anonymous Jessica said...

förstår precis hur du känner det... ungar, barnvagnar, lyckliga par överallt... har också imiterat grönsak idag... nej förresten jag var en sväng till stormarknaden aka family-hell. Barn föräldrar barn föräldrar folk grälar över ost skinka lasagne lök barnvagnar... sen kände jag en underlig mix av ensamhet och en lycka över att jag åtminstone inte behöver gräla över nåra jävla morötter med nån...

4:27 em  
Blogger Snurre said...

Har serverat en jääla massa grönsaker idag, och annat oxå för den delen. Har helt enkelt inte haft tid att komma ut i det fantastiska vädret än. Det lär ju inte bli bättre heller för snart slår mörkret till och slukar alla färgerna =( Dumma mörker...
Yepp! Det känns segt att vara singel ibland. Yepp! Det är inget skoj att köpa käk för 1 än mindre laga det. Yepp! Det är skit men ibland hjälper det att självömka lite. Åtminstone liiiite grann... bara för stunden.

=)

4:48 em  
Anonymous AP said...

Ja men trösta dig, familjelivet är ju sällan så mysigt som singlar tycks tro....du vet gräset är alltid grönare....
mina barn är 12 och 14 och jag funderar fortfarande på om jag verkligen skulle ha skaffat barn... om jag vetat hur det skulle bli... förbjudna tankar givetvis men jag kan sakna singellivet ngt alldeles ohyggligt. Saknar friheten att bestämma över mig själv, saknar tystnaden, saknar egotrippandet, saknar att få vara en egen människa. Uhhh negativa jag idag, men vill väl bara ge en annan bild av idylliskt familjeliv, yeaa sure !
Ingen idyll för någon jag känner, men otroligt mycket hårt arbete.

5:49 em  
Blogger Max said...

Själv har jag jobbat fem timmar i trädgården idag, medan sonen sprang runt benen på mig och frun krattade rabatten.

Efter det kom jag in i den där konstiga fasen som gör att jag inte kan dricka MINDRE än ett helt glas öl i en slurk, i varje slurk. Många slurkar blev det...

10:29 em  
Blogger Ina said...

Här i Luleå är det fan inte ett enda jävla ynka löv kvar. Tittar jag ut genom fönstret så är det så grått som det bara kan bli.

hata hata hata.

5:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home