onsdag, oktober 12, 2005

Ärtsoppa till middag igår

Då mamma och pappa senast hälsade på hade de packat varsin fin kabinväska. I pappas kappsäck låg en eller två pedantiskt vikta t-shirts, kalsonger och strumpor. (Kuriosa: pappa ses ibland bära knallblå strumpor. Om man påpekar att strumporna har en hejvild färg säger han glatt "de matchar kalsongerna". Strumpor används ogenerat även i sandaler.)

En tiondedel av pappas kappsäck upptogs av kläderna och resten av utrymmet upptogs av....ärtsoppskonserver. Min älskade pappa bar med sig typ ett halvt ton ekologisk, köttfri ärtsoppa till mig. Jag vet inte riktigt varför - men han ville väl ha med sig någon "specialitet" hemifrån? Och se till att jag alltid har käk hemma? Jag blev glad och rörd och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Ja...vad säger man?

Nu har jag uppskattningsvis 10 burkar ärtsoppa kvar uppe på skåpet och knäpper en av sentimentala skäl nu och då. Då jag har hemlängtan.

5 Comments:

Anonymous Jessica said...

That's parents for you :). Även om man ibland inte riktigt fattar meningen med vad man får. När jag skulle renovera hemma kom min pappa dragandes med penslar, färg, skyddsplast you name it. Och han skulle jävlar i mig hjälpa till också, ett nej godtogs inte. Inte vet jag varför det var så himla viktigt men det blev fint och så slapp jag måla allt själv dessutom.
Mitt dåvarande spanobjekt blev förnärmad över att jag inte bjöd in honom men det var ju knappast som om jag bjöd in p heller. Och f ö serru, ikea och renovering, det kommer efter fika, middag och ja allt det andra. Typ steget innan man flyttar ihop ;).

8:56 em  
Blogger Snurre said...

Kool farsa du har! Alltid gôtt att ha lite konserver hemma. Alltid bra att ha de gånger man inte känner sig för att mecka dendär tre rätters middagen med ett förfint vin, till sig själv...

Själv får jag ofta dusch cremè och... ja... HAHA... softener av min morsa.

=))

11:27 em  
Blogger The Pale Green Woman said...

Aaaw vilken gullig pappa :-)

8:09 fm  
Anonymous Anonym said...

Stopp och belägg! När jag var köttätare älskade jag ärtsoppa, men kan tyvärr inte se åt den de senaste 10 åren. VAR hittar man köttfri ärtsoppa???
//Anna

5:51 em  
Blogger Sniff said...

Anna, burkarna är från landet där ärtsoppa aldrig säljs i glasburk eller tub, alltid i konserv.

7:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home