onsdag, oktober 26, 2005

Skäms!

På nyheterna de senaste dagarna har andrahandsförmedlarna av lägenheter grillats hårt för att de diskriminerar. I en wallraffning låtsades journalisten ha en lägenhet att hyra ut, "men jag vill inte hyra ut till invandrare". Andrahandsförmedlaren går med på att notera detta i sitt system.

Visst. Det är inte bra att förmedlaren går med på det. Samtidigt jobbar hon på ett företag som är beroende av att folk vill hyra ut sina lägenheter via dem. Den potentiella kunden kan lika gärna välja att hyra ut lägenheten på egen hand och "kunden har alltid rätt" (även om det är en idiot).

Jag tycker istället att man ska gå till roten med problemet. Det egentliga problemet ligger ju faktiskt hos allmänheten, inte hos andrahandsförmedlingarna. De bara speglar ju den krassa verkligheten

SKÄMS på er svenska folket för att ni är sådana rasister!! Det vill jag höra nyhetsuppläsaren säga. Fy på er allihop!

4 Comments:

Blogger Jasmin said...

Skulle jag också vilja höra.
Men nyhetsuppläsaren vill ju ha sina tittarsiffror...
Jag lutar nog lite åt ett kollektiv civilkurage bland alla, oavsett vilken position man sitter i och stå emot sådana influenser.

9:45 fm  
Anonymous d.carlsson@webaid.nu said...

fy på svenska folket som inte säger sina åsikter rakt ut, tycker jag.

4:46 em  
Blogger Snurre said...

Mmmmm. Så här kan vi inte ha det! Håller med dig. Vi behöver nog rycka upp oss ett gäng, hela bunten och inte blunda så jävla hårt för det som pågår.

12:02 fm  
Blogger Joakim Larsson said...

Jag tycker att det var bra gjort. Jag skulle heller inte vilja hyra ut åt en utlänning.

2:39 em  

Skicka en kommentar

<< Home