lördag, november 12, 2005

Fett äckligt - part 3 (R.I.P.)

Böt sand i kattlådan för att jag tyckte det luktade lite skunk. Började känna lukten redan igår. De är ju utekatter så de gör mest sina behov i det fria. Men nu när det blivit lite kallare hade de, av aromerna att döma, använt lådan.

Sedan dammtorkade jag, dammsög, skurade. Linda Skugge hade fan varit stolt över mig.

Då jag var klar kände jag fortfarande en konstig skunklukt. Började sniffa....sniff...sniff, sniff. Det luktade liksom mer i garderoben än vid katternas låda (som rimligtvis inte borde lukta något, med ny sand och allt). Plötsligt insåg jag vad som kunde ha hänt. Katterna brukar ju ibland bära in möss....

Jag har bara en minimal walk in closet - förrådskombo i min etta. Den är däremed grymt överfull. Började packa ur. En sak efter den andra...sniff, sniff. Lukten blev starkare längre in. Allra längst in, bakom en en skåpdörr jag lyft av. Där låg den. En död liten skogsmus, på väg att ruttna.

Mysigt.

Middag nån...?

5 Comments:

Blogger Kattiz said...

Ja den lukten är inte att leka med. Hade en i proppskåpet en gång...den hade inte katterna fört dit utan den hade själv orienterat sig dig...snacka om orienteringsmiss =).

4:35 em  
Blogger mialottan said...

Åh gud vad hemskt! Stackars dig att göra ett sånt "fynd". Kul med städrapport btw. Jag brukar också önska mig en sambo extra mycket när det blir dags för sånt. :)

5:58 em  
Blogger The Pale Green Woman said...

Plötsligt känns hund som käkar torrfoder väldigt lättsamt.

9:20 em  
Blogger Louise said...

Uuuh! De andra grejerna tyckte jag inte var så äckliga, men det där..

10:08 em  
Blogger Curiosa said...

ugh. min katt tog med sig en fladdermus hem. fast den levde. och flög runt. [shivers]

11:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home