lördag, januari 14, 2006

Nu är det kört!

I am fucketifucked! Helt säkert. Körd. Bodylotion på tandborsten och tandkräm i armhålan. Min badrumslampa gick sönder i morse.

Pang!
Och min dom skrevs.

Min badrumslampa är halvintegrerad med det helt avskyvärda badrumsskåpet från 70-talet. Ingen aning om hur man särar på de tu, de är en rymdskeppsliknande enhet. A unit. Och inte nog med det. OM jag hade fått upp lampan så sitter där ett lysrör! Hur byter man lysrör?? Det måste ju va en viss längd på röret...och hur får man loss det??

Jag kommer att ha mörker i badrummet för all framtid. Goddamn, I said, goddamn.

10 Comments:

Anonymous Wheee!!! said...

Om du kan lägga vantarna på en sån där grön gris kanske du kan pinka självlysande och därmed lösa problemet :D

4:34 em  
Anonymous odenplan.nu said...

att byta lysrör är en smal sak. bajonettfattning är trixet. vet inte...jag borde ju erbjuda mig att fixa det men det känns lite billigt va? men det var en tjej på spray som hade problem med en trasig kakelplatta vilket hon outade i sin presentation. tror minsann hon fick det åtgärdat av en hugad spekulant. ett tips bara...

4:57 em  
Anonymous Anonym said...

du har väl en hyresvärd eller? nåt ska vederbörande väl göra för sin lön.

6:20 em  
Blogger Andreas said...

Meh, hallå.

Knyck till och vrid ett halvt varv bara. =)

(Tänk på det som om det vore nåt annat som ska vridas till ett halvt varv... (Och ja, det ska vara lite motstånd..)

Annars kan du väl tända massor med ljus.. =P

6:27 em  
Anonymous Anonym said...

Jag bytte lysrör här hemma för han jag bor med var på jobb en hel vecka. Tänkte bra kvinna reder sig själv. Tjo flöjt det gick sönder en hel del i badrummet men det lyser ivarjefall. Usch vilken adrenalin kick jag fick. Lycka till!

11:12 em  
Anonymous Anonym said...

Det krångliga är inte att ta loss lysröret - believe me. I ditt fall verkar det vara att lista ut hur du ska komma åt det. Och du kan alltid ta med det trasiga röret till affären för att vara säker på att hitta ett likadant. Annars brukar det stå med små små bokstäver nånstans på röret vad det ska vara för typ av rör, precis som det kan stå på glöadlampor, batterier mm. Skriv av alla tecken du kan hitta o ta med lapp till affären. Bra kvinna reder sig själv.=)

12:22 fm  
Anonymous Karin said...

Tjejer, vad är det för fel på er? Hur kan det vara svårt att byta ett lysrör?! Ni skämmer ut oss!

1:05 em  
Anonymous Fröken Fröken said...

Byta lysrör är inte alltid helt lätt - mitt i badrummet är någon slags förkrigsvariant som bara sitter fast på mitten. Men, bra kvinna reder sig själv, jag tog ett stadigt grep och drog. Drog sönder hela lysröret, med glasdelen i handen och fästet kvar i hållaren. Min granne med tång fixade resten, och han var imponerad över hur jag lyckats. Men jag lyckades få det nya på plats, utan att klämma sönder det också...

1:36 em  
Blogger thoia said...

Believe me, det ÄR svårt att byta lysrör. Man behöver ju vara ingenjör typ för att få loss det. Man vågar ju inte dra så hårt in case man spräcker hela skiten. Var utan lampa i köket i två veckor innan jag vågade ringa hyresvärden som (faktiskt!) också hade problem med att byta det.
Mitt tips, ta in en annan lampa i badrummet så länge.

Lycka till - you're gonna need it! ; )

3:12 em  
Anonymous Anonym said...

Glöm ej glimtändaren. Oftast är det den som är slut om lysröret börjat blinka. Om det glöder blåviolett är det dock själva röret. Men byt båda samtidigt ändå!

8:30 fm  

Skicka en kommentar

<< Home