torsdag, januari 19, 2006

Telefontider och effektivitet

Jag kan bli skogstokig på sjukvårdens telefontider. "Tidsbokningen har öppet ojämna veckor mellan kvart över åtta och halv nio, med undantag för fredagar då vi har öppet mellan tre och halv fyra".

Gynekologen hittade cellförändringar på förra papa-provet (vanligt) och bad mig komma tillbaka om sex månader. Bah! säger jag. Egentligen vill de bara fylla knip- och knipskvoten.

Samtidigt är det väl dumt att chansa. Så idag beställde jag tid, under det korta window of opportunity som telefontiderna är. Inte nu men NU.

Sniff: Kan jag få ett nytt p-pillerrecept på samma gång, jag måste få det förlängt...
Receptionist: Nej dethär gäller bara cellprovet men du kan väl försöka fråga läkaren..
Sniff: Det skulle verkligen underlätta, så slipper jag vara ledig från jobbet igen
Receptionist: Du får väl försöka fråga...men egentligen så gäller ju dethär bara cellprovet...

What??!!! Men gå och DÖÖÖÖÖÖÖ bitch!! I am telling you, om inte dendär läkaren förlänger mitt p-pillerrecept i omedelbar anknytning till att han knipsat klart, så ska jag visa honom hur en jävligt rabiat kärring ser ut. Inte konstigt att det finns en vårdkö om det är så man ser på effektivitet...

5 Comments:

Blogger Systrarna Syfilis said...

Amen läkare... speciellt gynekologer och dom som håller på med preventivmedel.. Jag satte in en p-stav i armen i måndags. I och för sig gick det bättre denna gång då läkaren faktiskt lyckades undvika att punktera en blodåder, (som förre läkaren gjorde). Men istället så hittade hon inte åt den när det var klart?! Så hon tittade i papperskorgen och konstaterade att någonstans i min kropp var den. Nödvändigtvis inte i armen då där den borde vara. Härligt. Hoppas dom är snälla mot dig när det är dags :)

8:58 em  
Blogger Andreas said...

Hehe, jag var hos läkaren idag också, för att reda ut om skiten som gör mig seg faktiskt är nåt. Ville ta lite prover. Ringde på morgonen, fick tid kl 10, gick dit, var inne hos läkaren 2 minuter, remiss till labb, gick upp två trappor, lämnade några rör blod, och var klar. Allt på en kvart.

I like =)

9:20 em  
Anonymous LuckyJ said...

Skaffa privatgynekolog istället. Det är nåt helt annat. (Och inte dyrare, så mycket, tror jag?)

9:52 em  
Anonymous Anonym said...

Värsta reklamen jag vet.

Just för att jag är så sjukt dålig på framförhållning går jag alltid till Mama Mia. Gratis, Drop-in, du har ett recept på 2 minuter (om det inte är kö), de är snälla och har sköna fåtöljer.

För bra för att vara sant, har inte hittat haken ännu...

10:49 em  
Anonymous Anonym said...

Var med om precis samma sak (bitch bakom disk som inte får bestämma så mycket hemma(?), så hon måste bestämma så mycket som möjligt på jobbet), men gynekologen var superschysst och gav mig ett extraförlängt recept. Hon har nog en resonabel och demokratiskt lagd man/fru hemma.

Ha ett bra veckoslut!
/Karin

9:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home