onsdag, februari 22, 2006

Toastolen

Ni kanske märker att jag har många tankar om badrum/toaletter. Kanske är det så att en del av mig dröjer kvar i det anala stadiet av utvecklingen. Eller så är det något annat, något som jag inte riktigt kommit i kontakt med ännu.

Nu gäller funderingarna toastolar. Och närmare bestämt min toastol.

Kära ingenjörer på Gustavsberg,
Era svenska ingenjörsbröder kan planera bilar som utan problem startar i ett temperaturintervall mellan -30 och +40 grader. Dag ut och dag in. De består av tusentals komponenter som alla fungerar tillsammans.

Ni har ritat en toastol. Spolknappen på en toastol. Plastmojängen. En rent mekanisk manick, utan elektronik. Hur svårt kan det vara att rita en spolknapp som efter varje gång åker upp av sig själv, så att det slutar rinna vatten???? Kära, kära ingenjörerna på Gustavsberg kan ni förklara det? Vilken är er ursäkt till att det så ofta fortsätter att spola och spola och spola och spola då jag trycker på knappen??

Nej just det. Det finns ingen. Det finns ingen rimlig ursäkt.

5 Comments:

Blogger ondskan said...

Glöm inte att man även kan åka till månen, mars etc. Men fixa en fungerande toastol, nejnej...

6:10 em  
Blogger K E I said...

Du måste korta snöret mellan spolknappen och proppen som hindrar vattnet från att rinna ner i toan.

/ Kei
tjejen stod bredvid när Agnes grät över samma dilemma

6:59 em  
Blogger FK-tanten said...

Det är en lite plastbit(ca 2,5 cm) som gått sönder. Hade samma problem. En rörmokare ordnar saken på 5 minuter, och till det facila priset av 865 kr inklusive moms.

8:14 em  
Anonymous A said...

Gustavsberg är en vacker plats.

4:19 em  
Anonymous Anonym said...

Min Gustavsberg 390 med en liten och en stor spolknapp har det här felet, på båda knapparna! Fick höra att det är typfel och att gustavsberg delar ut utbytesdeler gratis. När vi skulle hämta vår reparationssats kostade den 200kr. Satsen innehåller hela spoldelen med nytt lock. DET FÖLJDE INGA INSTRUKTIONER MED! :o(
Jävla torrbollar!

12:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home