torsdag, maj 04, 2006

Drama

Råkade i tvättstugebråk idag. (Klassiskt!) Jag var så arg att jag darrade! Mina händer skakade då jag hällde sköljmedel i maskinen. Trodde jag skulle få hjärnblödning, jag kände hur alla blodkärl utvidgades. Kärringjävel!!

Då jag nyss gick ner för att lägga i tumlaren kom sattyget till kvinna ut till tvättstugan samtidigt. Efter några minuter kom även bostadsföreningens ordförande ner i tvättstugan. Hon pekade då på mej och sa
- Där är hon som har problem med tvättiderna

Hon har alltså *ringt*efter*honom* innan hon gick ner. För att han ska komma ut och tillrättavisa mig.

Braaaaaaaaaaaaaa. Spring efter pappa du. Moget, modigt. Det var så löjligt gjort att jag nästan inte kan vara arg på henne längre.

Vi pratade igenom det hela alla tre och det framkom tydligt hos VEM av oss som problemet egentligen låg. (Och det var fan inte hos mig i alla fall, fast det förstod ni ju ;-))

16 Comments:

Blogger Coin-operated boy said...

Å, påminn mig inte om tvättstugan.
Här till exempel.

8:50 em  
Blogger Flickan i burspråket said...

Jeez, vad är det med de där tanterna som huserar i tvättstugan. Själv har jag en kvinna i huset som envisas med att hänga upp min tvätt om jag e lite sen o hon tvättar efter mig. Vem hänger frivilligt upp någon annans stringtrosor i rad på en lina, jag hänger inte ens upp min egna -de får torka i en hög på bordet i torkrummet. Hujedanemig.

9:37 fm  
Anonymous Anonym said...

...men vad var det hon var så förbannad över? Det framkom inte egentligen....

Galna tvätt-kärringar har väl alla fått nog av... eller fått sin dos av, skall det stå.

1:23 em  
Anonymous Sandra said...

Gud så mesigt!

1:38 em  
Anonymous julia said...

jag gillar hur du skriver! gillar att komma in här o läsa lite då och då, njuta av god underhållning änna.

All lycka till dig från mig

2:26 em  
Blogger Christian said...

Kom precis från tvättstugan. Jag startade två maskiner och min söta granne, sa hej hej, och började ta ner sin tvätt som hängde i torkrummet.

I vårt hus trivs vi i tvättstugan.

5:36 em  
Blogger The Pale Green Woman said...

hehe kunde kärringen inte klockan och sånt avancerat eller? ;-)

9:38 em  
Blogger Christina said...

WTF? asså, såna där kärringar. tvångsmata henne med ajax colour och stäng in henne i torkskåpet.

löve.

2:50 em  
Blogger malla said...

usch ja.. det är konstigt att det bara är de underliga grannarna man springer på i tvättstugan. Eller så är det så att det inte bor några normala männskor i huset??! :)
Hoppas ordföranden insåg vem det var som hade problem iaf.

8:35 em  
Anonymous Slider said...

Haha... Nu har du rätt att ändra hennes fintvätt 30 till 90 grader.... Nu bråkar mina grannar i trappen... jävla muppar, det är lyhört, flytta till mariefred om det inte passar...

8:43 em  
Blogger vandrarvild said...

i mitt förrförra hus hade nån bajsat i centrifugen en gång när en granne kom ner och skulle tvätta. Mysigt värre.

och nu i tvättstugan här är allt hur bra som helst, för alla verkar vilja använda den nya tvättstugan i porten intill så i den jag har i källaren finns det alltid tid i.

11:54 fm  
Blogger Nini said...

Haha det är sjukt vad mkt tjafs en tvättstuga kan ge upphov till!
I Mälarhöjden hade vi ett pundar-par som alltid tvättade sina kläder med klorin (ja allt, även jeans å färgade kläder) så om man tvättade efter dom hade allt en air av klorin.
Lovely jag lovar =/

4:00 em  
Anonymous allt faller said...

men alltså, vad var ORSAKEN till tantens upprördhet, det framgår liksom inte. I vårt hus har vi en arg tvättgubbe, det är faktiskt värre. Han tvättar lätt 4-5 gånger i veckan, och svabbar hela tvättrumsgolvet efter varje gång. Vid ett tillfälle var jag kvar i tvättstugan när han kom in för att tvätta, och såg hur han drog med fingret över borden och tvättmaskinerna för att kolla alla eventuella otvättade ytor.

Jag har lärt mig hans lägenhetsnummer, så om jag ser att han har tiden efter mig så tvättar jag helt enkelt inte.

1:47 em  
Blogger Andreas said...

Jag började med att ta en konflikt i tvättstugan det första jag gjorde när jag flyttade in för dryga året sen, liksom, för att sätta mig på kartan ordentligt. Kom ner ganska exakt 43 minuter efter att min tvättid startat, och då är maskinerna i full gång, nyligen startade. (Till saken hör att sista tiden börjar 17 och det finns inga tider alls på söndagar..) Jag blir skitlack, stoppar och sliter ut kläderna som är i och lägger i en korg, och sätter igång mitt eget. Efter drygt en halvtimme ringer det på min dörr, och en otroligt stor, tjock, svettig och flämtande snubbe i 50-årsålder står där och flämtar och är förbannad. Jag är naturligtvis fullt förberedd på vad det gäller och öppnar dörren. Han börjar flämtande fråga mig vad jag sysslar med. Jag svarar bara kort: "Tvättar. På MIN tvättid." Men den hade ju gått ut, säger han. Enligt vem? (Jag har kollat nämligen, och det står inget om att man måste använda den inom en timme eller nåt sånt, det enda som står är att man inte får stjäla andras tider, och att man får använda torkrum en timme efteråt..) Han börjar dilla om att man får ta tider som inte använts på en halvtimme. Har jag aldrig hört, eller sett någon lapp om sa jag. Har inte fått någon information nånstans om det, det kan jag inte rätta mig efter alls. Han ger sig inte, helt plötsligt blir det en "halvtimme-timme" men jag står på mig, hyresvärden har inte sagt nåt, ingen granne har sagt nåt, det står INGENSTANS osv. Då ringer han på hos min granne som det sen visar sig är typ gårdens "all-kännare" som bott där länge och känner alla. Typ. Hon tittar lite ursäktande och frågande på oss och säger sen att: ja, det har ju varit så att man brukat kunna ta efter en timme... men jag vet inte om det finns några regler för det eller så... "Nej, det finns det inte, någonstans alls, jag tycker det vore mycket lättare att man bara tvättar när man har bokat tid istället för när andra har bokat och stressat hem från jobbet" säger jag och avslutar samtalet och stänger dörren. Så vart alltså jag känd i området... ;)

Senare kom det upp nya lappar nere i tvättstugan från hyresvärden. Det står fortfarande inte något om att man får ta en tid efter en halvtimme eller timme eller nåt sånt... Bara att man inte får tvätta på andras bokade tider.

*victory*

10:02 fm  
Anonymous vhcfan said...

Ååå tvättstugan..! Lövli! I vår tvättstuga är det 'every woman for her self'. Ha ögon i nacken o vakta maskinerna med livet annars är det nån annan som tar dem (trots att det är din tvättid)..

12:10 em  
Blogger KarinC said...

Ja jösses, det där känns ju igen... de finns överallt de där kärringarna som inte har något bättre för sig än att trakasera andra. Ett fenomen. Ett märkligt sådant.

1:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home