fredag, augusti 04, 2006

I'm with you, Linda

Okej, jag ska inte sticka under stol med att jag själv fnyste lite första gången jag hörde att Linda Rosing skulle starta ett parti. Men nu får det väl ändå vara nog!!!

Det sitter loosers på jä-hääävligt höga hästar och ser ner på den "dumma blondinen". Svettiga äckelgubbar i fula chinos och kärringar med dåligt smink ser plötsligt en chans att hacka på någon. En öppning, ett tillfälle att visa sig överlägsen. Den chansen är vi tydligen inte sena att ta!

Aftonbladet, TV-soffor, krönikörer - alla spyr på Linda. Alla vill förminska och förlöjliga henne så mycket som möjligt. Ta till exempel TV4 i morse. Bögar och flator satt och grät i morgonsoffan över hur förtryckta de är. Men ingen av dem var sen att kasta sten på Linda några sekunder senare. Detta trots att hon i partiprogrammet faktiskt säger att hon har tänkt ställa sig på HBT-folkets sida och kämpa för dem. Hur lätt och hur snabbt greppar man inte en sten, då man inte längre är den som stenas.

Jag kollade på BigBrother det året hon var med. Ärligt talat. Det finns vassare knivar i lådan - men det finns fan ett rejält antal slöare knivar också. Hennes avsikter med partiet faktiskt godhjärtade. Hon vill stå på de svagas sida. Befriande nog är hon ingen fet proffspolitiker med stor herrgård och känningar inom Systembolaget, som ledaren för mitt parti. Hon är en singelmamma som har kämpat sig fram. Som vet hur det är att leva det riktiga livet. Må så vara att hon har silicontuttar och blont hår - det bryr jag mig inte om. Jag söker riktiga människor med bra värderingar. Resten går att lära sig.

Lindas parti har min röst. Delvis för att jag faktiskt tycker att det hon säger är värt något. Delvis för att jag inte kan förmå mig att rösta på små, fula mobbare.

16 Comments:

Blogger Andreas said...

Och det är nog precis så partiet kommer få sina röster också!

5:16 em  
Anonymous Anonym said...

HAHAHA....Du måste vara galen eller också skämtar du på ett lustigt sätt. Det har ingenting med Linda som person eller hennes utseende att göra men för att leda ett parti krävs mer utbildning och erfarenhet än vad hon besitter. Att du känner att du själv har rätt att kommentera nuvarend riksdagsledamöters kroppsform och smink tycker jag är ett exempel på omdömeslöshet...

6:06 em  
Blogger MaZa said...

Hon har nog inte tänkt bli statsminister så alla som mår dåligt av att hon blandar sig i kan nog slappna av igen.

7:55 em  
Anonymous Sven Svensson said...

Jag skulle kanske bli mer intresserad av hennes parti (för det är i stort sett det enda vi vet om Unika partiet i dagsläget) om det faktiskt fanns en politik. På webbplatsen så presenteras ett natal frågor som kommer ebhandlas men inget merän så (http://www.unikapartiet.se/politik.php)
Så nu handlar det mest om du vill rösta på Linda Rosings parti (och inget mer än så) eller inte. Känns lite fattigt. Och med det menar jag inte att jag inte gillar Linda, jag vill bara veta vad hon står för.

8:47 em  
Anonymous J said...

Kanske röstar jag av olika skäl på partiet, men banne mig ska hon inte behöva tryckas till för at hon inte är slipad akademiker.
Heja demokratin, låt Linda tas på allvar och komma med åsikter, partiprogram etc.
Döm sedan gärna politiken sakligt!

12:05 fm  
Anonymous Anonym said...

Kanske borde hon läsa på lite först...skulle inte kännas helt tryggt att lägga mina framtida barns skolgång, sjukvård, pension e t c i denna hjärna...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,866631,00.html

1:24 fm  
Anonymous Anonym said...

Ska överväga att ta henne på allvar om inte det här lilla partiet går upp i rök någon månad eller 2 efter valet (om inte dagen efter)

Sen att det är förbannat korkat att klanka ner på henne kan jag hålla med om. Hacka på henne offentligt är väl ungefär lika smart som att pissa i motvind av orkanstyrka om man nu absolut inte vill se mer av henne.

Hon har ju klarat av att synas utan att göra något vettigt rätt länge nu så man får väl hoppas att det här är ett genuint försök att faktiskt åstadkomma något..
Och inte bara är mer billigt fnaskande för att klämma ur några spaltmeter till med hjälp av whatever som är på tapeten.
Med tanke på hennes 'historia' så tycker iallafall jag att alternativ nr 2 ligger farligt nära till hands.

/Yrvaken

ps. hej Sniffy! long time no see! =)

9:29 fm  
Blogger thoia said...

Sist jag hörde något om Rosing+kids så var det att hennes dotter inte ville träffa henne. Dottern. Vill. Inte. Träffa. Sin. Mamma. Jag tycker nog att Rosing bör nog ta sig en funderare och lösa sin egen familjekris innan hon kan kalla sig singelmamma och lägga tid och energi på saker som energipolitik och arbetsmarknadsfrågor.
Eller. Oh wait. Det gör hon ju ändå inte ju. Däremot finns egna punkter för "alkohol" och "ideal/bilder"...

10:44 fm  
Blogger Ullton said...

Jag håller till viss del med dig! Vi ska inte sitta och mysrösta på de parti som vi brukar rösta på. Genom att tex FI och unika partiet, får de etablerade partierna något att tänka på. Vi vill ha ngt mer! Det är inne att vara snäll Persson.

2:45 em  
Anonymous Fanny said...

Linda Rosing må ha tuttar som mindre jordklot, svälta sig, operera sig, knulla i tv - det är i mina ögon såå idiotiskt alltihop, och jag kan inte låta bli att känna ett förakt ibland, och ibland ett gigantiskt tyckasyndom för en människa som är så i behov av bekräftelse.

Anyway, hon tillfrågades i radio i förra veckan.
-Linda, det har ju diskuterats om åldersgränser för att få vara med i dokusåpor. Vad tycker du om det?
-Jag tycker att det är jättedumt att vara med dokusåpor.

7:53 fm  
Blogger Sniff said...

Hej Yrvaken! :-) Det var ett tag sedan sist. Bloggar du nåt? Skicka länk isf!

6:17 em  
Blogger Pellen said...

Men då missade du några avsnitt av BB det året, annars hade du sett att linda absolut inte står på de svagas sida utan helt enkelt på den sida som skriker högst just för tillfället, mobbare eller mobbade. Hon är säkert snäll och välmenande, men jag skulle inte lita på henne en sekund.

3:08 em  
Blogger Nini said...

Haha snacka om ett ämne som berör och upprör...

9:49 fm  
Anonymous Anonym said...

jag förstår inte riktigt hur du tänker helt ärligt. Du verkar tycka att valet är ung som valet till lucia i skolan, att man röstar på en person som man gillar eller inte gillar? själv tänker jag nog rösta på det parti som bäst för en politik i olika frågor som stämmer överens med mina värderingar. Oavsett om partiledaren har stora bröst, är singelpappa eller äger en herrgård.

6:03 em  
Blogger insolens said...

i agree, det är så djävla många som kastar sten i glashus och kritiserar henne för hennes oakademiska bakgrund och hennes få svar på aftonbladets kunskapstest (som nedan) jag tycker också att det känns bra med en vanlig människa som ger sig in i politiken, utan chinos etc. försvarar man linda bör man brännas på bål, tycks nästan den gemene mans inställning vara.

6:16 em  
Anonymous Anonym said...

Jag kommer också att rösta på Linda. Jag skrev även en låt till Linda som hon kan använda sig av i valrörelsen. Ni hittar den på http://www.dremok.be/unika.partiets.stodforening.-.rosta.pa.linda.mp3

2:03 fm  

Skicka en kommentar

<< Home