söndag, augusti 06, 2006

Paraden

Var nere på stan och kollade in Prideparaden i lördags. Homosexulla of all flavours, nästan in absurdum. Hade inte blivit förvånad över att se "homosexuella som bara gillar ryggsim" och "homosexuella som steker fina pannkakor". För många varianter var det, som paraderade förbi.

Kände mig tudelad...en del av mig skämdes över mitt förundrade gloende. Det är ju inget konstigt - men jag har faktiskt aldrig sett så många HBT's på en gång förut. Som att promenera in på en hel äng av fyrklövrar. En annan del av mig applåderade deras stolthet och styrka. Kan fan inte alltid vara så lätt...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Samma tankar har gått genom min kropp. Är det verkligen ok att ställa sig och glo? Jag var också framme men kände ett obehag när jag såg en massa poliser som stod och tittade på sina "ur-garderoben-kollegor". Frågan; Är de där för att stötta? Jobba? Eller för att ta reda på vilka i kåren som är gay?

8:27 em  
Blogger Karin said...

Höll på att börja gråta av rörelse när grupperna "regnbågsfamiljer" och "stolta föräldrar till homosexuella barn" tågade förbi och hela "publiken" började spontanapplådera. Härligt!
Och jag är ändå super-straight...
Jag kollade för att, jag vet inte, kanske för att jag antar att folk som anstränger sig och klär upp sig, bygger fordon & fixar i ordning en parad vill att nån ska titta på den... (och så är det kul att få glo lite nån gång!).

11:12 em  

Skicka en kommentar

<< Home