torsdag, augusti 10, 2006

Ring inte

Jag hatar folk som alltför frikostigt använder sin cykelringklocka. Eller correction: Jag hatar folk som ringer, full point.

- Pling, pling!!

Jag är som en galen Pavlovs hund, som instinktivt vill riva cykelföraren av velocipeden i samma ögonblick som jag hör klockan. För att sedan snipp, snapp bryta av det lilla fingret som ringer på den lilla ringklockan.

Vafan! Det är ju alltid flera meter kvar av trottoaren att utnyttja (ja, minst en i alla fall). Sluta ring förihelvete.

10 Comments:

Blogger MaZa said...

ey baby, man kanske plingar för att varna den som går framför att man kommer körande så dom vet det dom inte ser. tänkte faktiskt på det häromdagen när jag plingade...hade fått upp hög fart och någon framför mig gick på cykelbanan så jag plingade till och fick värsta sura minen tillbaka....ringklockan låter liksom arg. dumt.

10:03 em  
Blogger Miss Z said...

ja men tell me about it!

Du skulle bara veta hur det är här i tysklandet, Sniff. Ännu värre. De cyklar värre än galningar och plingar vart man än är och typ fem minuter innan de passerar.
Gamla tyska tanter med nylagt hår som ser småsura ut......bähhhh!!

10:24 em  
Blogger Fabbe said...

Dom jävlarna borde det vara skottpengar på, vad tillför dom? Inte ett smack, amputetera ringfingret rakt av

8:33 fm  
Anonymous JG said...

I'm with you all the way, Sniff. Plingare ska dö. Är de osäkra på sin egen framfart får de faenimig leda cykeln! :-D

1:31 fm  
Blogger thoia said...

I'm with Maza on this one. Att man plingar är ju en varning. Det händer dagligen att folk bara travar rakt ut i cykelbanan utan att titta sig för. Om alla gångtrafikanter kunde lära sig att se sig för och respektera cykelbaneområde hade det underlättat. Om sedan alla cyklister kunde lära sig att följa trafikreglerna och inte ibland följa bilregler och ibland gångregler och ibland inga regler alls så skulle det underlätta ännu mer.

4:17 em  
Blogger Petra said...

Och jag som blir så tacksam när cyklisterna plingar! Men där jag brukar gå är det i o f s ganska smalt och det är gemensam gång- och cykelbana. Så om de INTE plingar är risken stor att man blir påkörd om man råkar "vingla" det minsta eftersom cykeln då inte har någonstans att ta vägen. :)

10:39 em  
Anonymous w said...

Äsch då. Är det några som är onda så är det ju alla fotgängare som tror att de har ensamrätt och kan göra precis vad de vill på all yta mellan trottoarkanten och husväggen. För övrigt så plingar jag i åtminstonde 50% av fallen av ren hänsyn till fotgängarna. De övriga 50% plingar jag för att fotgängarna är idioter...

2:42 em  
Anonymous Cyklande Hanna i Lund said...

Jag vågar inte heller plinga längre för folk blir så arga, men sen när dem som går framför verkligen inte har upptäckt mig men jag swischar förbi på den halvmeter jämte dem som är ledig och dem lite lätt känner vinddraget längst armbågen DÅ blir dem arga på riktigt och skriker om ringklockors funktion... Så alla är arga på mig. :(

11:40 fm  
Anonymous Hanna igen said...

Åh, jag glömde ju berätta att blickarna blir mindre aggressiva ifall men efter att man har passerat fotgängaren tackar dem.

11:43 fm  
Blogger Karin said...

Ja alltså, håller med ovanstående, man vill ju bara inte krocka med alla idioter som promenerar mitt i cykelbanan och sen blir FÖRVÅNADE när man kommer och cyklar där - duh. Sen när man råkat ut för det några gånger försöker man bara vara snäll och förvarna lite så att de inte ska bli så fruktansvärt rädda och arga i onödan.
Ska faktiskt inhandla en sån där kinesisk pling-ling-ling-PLING-ringklocka he he...

11:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home